divendres, 25 de febrer del 2011

Ja fa un any de la Medalla d'Or de Tortosa

Aquesta setmana (va ser el dia 20) ha fet un any de l'acte d'atorgament a la Mercè de la Medalla d'Or de la ciutat de Tortosa. Un dia del tot històric per a tots els hem passat per la nostra escola. Segurament que tots tenim ben presents a la memòria aquells moments, carregats d'emoció, a l'Espai Sant Domènec. Allí no es reconeixia realment res del que haguem pogut fer en època contemporània en pro de la Mercè, per molt que certes coses hagin pogut ser el desencadenant de la distinció, sinó tota una trajectòria que enguany (el proper 7 de juny) complirà 163 anys.

I allí es va dir clar: la Mercè és una escola de bagatge excepcional perquè durant tota la seva història ha estat garantint a peu d'obra la igualtat d'oportunitats, amb la càrrega afegida de fer-ho en moltes etapes amb una migradesa de mitjans que avui ens faria feredat i ens sublevaria si fos la que tinguessin els nostres fills.

La Medalla d'Or és una recompensa merescuda amb tota justícia per la Mercè. Mai més veurem res que sigui igual i, per tant, podrem dir, amb emoció i orgull, que el dia que per fi es va reconèixer el molt que Tortosa li deu a la Mercè, nosaltres hi érem.



Fotos que va publicar l'escola a Picassa

Notícies sobre l'acte del 20 de febrer de 2010 aparegudes als mitjans de comunicació digitals